Vi har haft årsmöte mm!

Årsmöte

Föreningen har haft årsmöte på Kyrkås Kulturgård i helgen. Vi hade förhandlingar, studiebesök i Kyrkås Gamla Kyrkås, och pratade om föreningens aktiviteter i år. Vår aktivitet ”Träffa hantverkaren” blev ett fin inslag, där nya bekantskaper skapades och någon hittade ”sin” hantverkare till ett spännande projekt. 

En del aktiviteter kommer att handla att våra webinar för husägare som behöver vägledning i sitt vårdande av sin byggnad/byggnader, eller t ex energieffektivisering. Kika in här på sidan för att de vad som kommer att ske.

 

Vi ämnar starta en hantverksfestival på Västernorrlands museum, Murberget i höst. Tanken är att visa upp bygghantverk samt andra spännande ”skrån” som hjulbyggare, trähinksmakare, knivmakare m.fl. Tid meddelas på denna sida.

Paul Zsaludek och Mats Almlöf arrangerar en kurs i Timberframing på Murberget mellan 7-13/8. Vi kommer att bygga deras såghus i med denna byggtekning.   Anmälan är inte bindande då priset inte är fastställt. Anmäld dig till mats-at-almlof.se.

Bilden; vi svenskar gästade Sörgjaeslingen i Atlanten för ett arbetsutbyte med norska kollegor.