God jul och massa information!

Hej,

2022 närmar sig sitt slut och det har varit ett bra år för många. Föreningen har fått några nya medlemmar och vi har kommit igång med kvalitetsvirke, något som är ett problem för byggnadsvården och restaureringsbranschen då man skall ersätta äldre byggnadsdelar med nya i liknande kvalitet. Föreningen har idag ett antal sågare och skogsägare som samarbetar kring virke och under 2023 kommer vi vara på gång på allvar och kunna erbjuda kvalitetesvirke för alla! I korthet innebär det att sågarna och skogsägarna genomgår en utbildning i vad kvalitetsvirke är, hur man hittar det i skogen samt hur man förädlar det för bästa resultat.

Aktiviteter 2023

Det blir ingen gemensam vårmarknad på Jamtli 2023 utan vi jobbar på att få till ett eget event eller tillsammans med något annat arrangemang. Kanske en höstmarknad någonstans istället. Mera info kommer.

Byggprojekt 2023

Om ni redan nu har en aning om vad ni önskar göra 2023 och behöver hantverkshjälp så är det hög tid att ta kontakt nu. Jag vet också att ni är många som letar faltak och då kan jag meddela att det finns att beställa för leverans under 2023. Hör av er till Treeworks, kontaktuppgifter på hemsidan!

Kurser 2023

Information om kurser som arrangeras under året kan vi nämna att det blir en kurs på Västernorrlands Museum/Murberget under året. Det blir en kurs i Timber Frame, square rule, då museet skall ha ett såghus och under en vecka så får man lära sig att bygga stolpverk. Kursen är 7 dagar och stommen kommer står klar sista dagen! Ledare är Mats Almlöf – Treeworks samt Paul Zsaludek – PSZ Bygghantverk. Håll utkik fört mera information!

Nya hantverkare

Föreningen är öppen för hantverkare som arbetar med kulturhistoriska byggnader och vi är alltid intresserade av att bli flera i föreningen. Vi saknar framför allt murare, plåtslagare, stensättare, badrumshantverkare/plattsättare men oavsett skrå så hör av dig info(at)byggnadsvardmitt.se.